Translate

неділю, 3 листопада 2019 р.

28 жовтня ЦБС «для дорослих» бібліотека-філія №2 ім. К. Г. Паустовського прийняла участь у виїзному краєзнавчому заході у селі Левадівка, на Батьківщині відомого українського письменника Степана Івановича Олійника.














Одеську делегацію зустрічала громада села з короваєм і сіллю на українському рушнику та піснями.
У краєзнавчому поході «Стежками Степана Олійника» були завідуюча бібліотекою №2 ім. К. Г. Паустовського Каріна Апарінова, бібліотекар Олександр Апарінов, читачі бібліотеки-літературний клуб «Золота троянда», музична школа №13-театр «Балаганчик»-керівник і викладач Надія Хохлова, батьки артистів театру, Національна Спілка Журналістів України-Голова регіональної організації НСЖУ Юрій Работін, заслужений журналіст України Кім Каневський і оператор Одеського телебачення «Глас».






Шанувальників творчості Степана Олійника запросили до меморіального музею ім. С. І. Олійника. Завідуюча музею-філії Одеського літературного музею Валентина Панкова провела екскурсію для присутніх, представила експозиції і фотографії, які розкривають творчість письменника.
Музей ім. С. І. Олійника, відомого поета і сатирика був відкритий 3 квітня 1983 року. Експозиція розміщується в трьох залах. Одесити побачили предмети побуту, фотографії і багато цінних речей, які розкривають життя і творчість Степана Олійника. Левадівські учні і Валентина Панкова підготували читання гуморесок письменника.







Організаційний комітет загальнонаціонального конкурсу «Українська мова-мова єднання»-Голова оргкомітету Юрій Работін нагородили музей ім. С. І. Олійника почесною відзнакою Лауреат конкурсу «Українська мова-мова єднання» і передали книги для читачів села.
Завідуюча бібліотекою №2 Каріна Апарінова розповіла історію бібліотеки ім. К. Г. Паустовського і як захоплювался творчістю Костянтина Паустовського Степан Олійник. Бібліотекар Олександр Апарінов розповів про творчу співпрацю бібліотеки з організаціями міста Одеси,яка направлена на виховання молоді і збереження цінних краєзнавчих матеріалів про Одеський край. Одесити відвідали Левадівський НВК «ЗОШ 1-3 ст.-ДНЗ» ім. С. І. Олійника. Директор школи Світлана Рибалко розповіла про Степана Олійника, представила історичні матеріали про нього.





В картинній галереї заслуженого художника України Миколи Вилкуна, яка відкрилася у школі в 2016 році, театр «Балаганчик» представив для мешканців села Левадівка дуже гарний концерт. Шанувальникам творчості Степана Олійника показали хатинку його сестри до якої часто приїжджав письменник.
Краєзнавчий захід залишив всім гарний настрій  і велику гордість за наш край, за Україну. Гості з Одеси поклали квіти до пам’ятника письменника, подякували за гостинність Левадівських селян і запросили їх в Одесу до кают-компанії «Морська бібліотека» бібліотеки-філії №2 ім. К. Г. Паустовського.


Немає коментарів:

Дописати коментар