Translate

четвер, 19 березня 2020 р.

11 березня в бібліотеці-філії № 2 ім. К. Г. Паустовського відбувся вечір-пам'ять "Ангел дому з Ангелом" для курсантів ІВМС України НУ "ОМА".

Захід був присвячен до 90-річчя від дня народження Бориса Давидовича Літвака. Завідуюча бібліотекой №2 Каріна Апарінова привітала гостей бібліотеки і розповіла як вперше почали знайомить молодь з відомим одеситом Борисом Літваком в бібліотеці. Разом з літератором і журналістом Веронікою Коваль та артисткою Одеської Обласної філармонії Еленою Кукловой почали проводити вечора милосердя до Міжнародного дня інвалідів. Присвячувати програми у ці дні Борису Літваку стало традицією, тому що він став ангелом-охоронцем для десятків тисяч маленьких дітей, які отримали тяжкий діагноз ДЦП




Борис Давидович Літвак був несконченно доброю і порядною людиною. Зіткнувшись у своєму житті з особистим горем, утратити від тяжкої хвороби єдину доньку Ірину, він вирішив до кінця свого життя бескорисливо допомогати хворим дітям. 







Журналіст і літератор Вероніка Коваль познайомила молодь з цікавими фактами біографії Бориса Літвака. Вероніка Анатоліївна була в Центрі реабілітації Бориса Літвака, їй пощастило брати у нього інтерв'ю. Журналіст відзначила що Борис Давидович віддав себе усього до останку, для себе ніколи нічого не просив, все віддавав хворим діткам і допомогав їх матерям бути з маленькими ангелятами разом при лікуванні і це все безкоштовно. Живий твір о Центрі і цого творце напасан Оленою Каракіною. 5-те видання "Дом з Ангелом" подарував бібліотеці онук Бориса Літвака-Олексій Літвак, яку представили курсантам на ювілейному вечорі-пам'яті. Уривки із книги читала майстер художнього слова,артистка Одеської Обласної філармонії Олена Куклова.
Бориса Літвака пам'ятають сьогожні, одесити розуміють-Борис Літвак-Ангел дому з Ангелом.


.

Немає коментарів:

Дописати коментар