Translate

пʼятницю, 13 березня 2020 р.

20 лютого бібліотека-філія № 2 ім. К. Г. Паустовського у рамках кают-компанії «Морська бібліотека» відзначила 51 річницю від дня надання бібліотеці № 2 імені письменника Костянтина Паустовського.


Відкрив захід відбиттям склянки у ринду Президент ІМА Ігор Агафоніков.
Завідуюча бібліотекою № 2 Каріна Апарінова привітала гостей і розповіла історію бібліотеки з часів коли бібліотекою завідувала Юлія Комаровських і як вона добилася присвоєння бібліотеці ім’я Костянтина Паустовського. Каріна Вікторівна розповіла про співпрацю бібліотеки з одеськими культурними організаціями і зупинилась на великій співпраці з музеєм ім. К. Г. Паустовського. Бібліотека представила фото-репортаж «Бібліотека і музей-спільні інтереси». Майстер художнього слова, лауреат літературної премії ім. Рядченка і Паустовського Світлана Лукіна представила уривок із книги Паустовського «Час великих сподівань»
Президент ІМА Ігор Агафоніков відзначив роботу Голови ООО ВСПМ ім. І. П. Гайдаєнко Івана Рябухіна і вручив йому медаль від Асоціації. Олена Рибакова представила вірш Івана Рябухіна на честь бібліотеки Паустовського.
З нагоди 51-ї річниці з дня присвоєння бібліотеці імені Костянтина Паустовського почесними грамотами нагородили завідуючу бібліотекою-філією № 2 Каріну Апарінову: депутат Одеської Обласної Ради 7-го скликання Олексій Кобильніков, Голова ОРО НСЖУ Юрій Работін, Голова ВСПМ С. Смолянинников і Голова Асоціації моряків-підводників ім. О. І. Маринеско Євген Лівшиц.
Художник, меценат, викладач Алла Шляхова подарувала бібліотеці портрет Паустовського. Художниця Наталія Жура зробила на казку Костянтина Паустовського «Розхристаний горобець» головного героя горобця і подарувала картину бібліотеці. А художниця Олександра Петрова подарувала картину «Золота троянда», яку вона зробила з нагоди 51-ї річниці з дня присвоєння бібліотеці імені Костянтина Паустовського.
Головний редактор газети «Моряк України» Анатолій Венгрук розповів про К. Г. Паустовського. Подарували книги бібліотеці: Олег Дрямін, В’ячеслав Слісарчук, Юрій Работін, Вероніка Коваль і Світлана Лукіна. Згадали паустовцев-партнерів бібліотеки, які залишили після себе велику шану пам’ять: Віктора Глушакова, Юлію Комаровських, Ларису Хоніч і Петра Башкарьова.
Артистка-вокалістка Одеської філармонії Анна Слободянік подарувала всім чудові пісні у своєму виконанні.
Завершили свято святковими тортами з цифрою «51» на честь річниці з дня присвоєння бібліотеці імені Костянтина Паустовського і цифрою «2» на честь заснування в бібліотеці кают-компанії «Морська бібліотека».































Немає коментарів:

Дописати коментар